home » nieuws » Wilgenrijk housewarming presentje

Wilgenrijk housewarming presentje

 

In opdracht van Wilgenrijk hebben wij als housewarming presentje voor de toekomstige bewoners een vogelhuisje ontworpen.

In de stijl van de Maassluise School hebben we twee typen vogelhuisjes uitgewerkt. Namelijk voor de pimpelmees en de grauwe vliegenvanger, omdat ieder vogeltje de voorkeur heeft voor een andere invliegopening.

 

Wilgenrijk is een nieuw stukje Nederland tussen Rotterdam en Den Haag, dicht bij Maassluis, Maasland en het natuurgebied Midden-Delfland. Het gebied is landelijk, groen en waterrijk, met een rust die zeldzaam is in de Randstad.

Voor deze bijzondere opdrachtgever hebben wij al enkele mooie ontwerpen mogen maken. Onder andere het interieurconcept van de woonwinkel, het bouwkundige renovatieplan en het interieurplan voor het Buitenhuis en de woonbuurten Wevershof en Uitzicht.

 

De vogelhuisjes zijn in de stijl van de Maassluise School ontworpen. Deze stijl is speciaal ontwikkeld voor de woonwijk. Er zullen 2 verschillende vogelhuisjes beschikbaar zijn. Namelijk het vogelhuisje voor de pimpelmees en voor de grauwe vliegenvanger. Het verschil tussen deze huisjes is de invliegopening. Voor de pimpelmees hebben wij een ronde opening van 28 mm ontworpen. Voor de grauwe vliegenvanger hebben wij daarin tegen voor een brede opening gekozen. De huisjes kunnen door de bewoners zelf in een Wilgenrijk-kleur gebeitst worden, om er een persoonlijke tint aan te geven.