home » hopmanhuis » Werkwijze

Werkwijze

Onze werkwijze is uniek. Wij doen alleen dat waar we goed in zijn: maatwerk huizen ontwerpen en opdrachtgevers begeleiden gedurende het hele traject.
De bouw zelf laten we over aan een professionele aannemer die we samen met jou selecteren. Veel vragen die wij krijgen gaan over kosten, bouwstijlen en de uitvoering. Hopmanhuis beantwoordt al je vragen in een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Fase 1: Oriëntatie en Ontwikkeling

In het oriëntatiegesprek bespreken we alles wat met de nieuwe woning te maken heeft: van budget tot gezinssamenstelling en van kavelgegevens tot beeldkwaliteitseisen. Vooraf zullen we je vragen ons woonwensformulier in te vullen. Dit formulier dient als leidraad in het gesprek en is de basis voor het eerste schetsontwerp. Omdat we op maat ontwerpen kunnen we al je woonwensen meenemen in het schetsontwerp en dit laten aansluiten op het bouwbudget.

Na de presentatie van het schetsontwerp gaan we samen de woning verder ontwikkelen. Dat betekent dat we eventuele wijzigingen op het ontwerp verwerken, een technische omschrijving van de woning maken en gezamenlijk een aannemer selecteren op basis van prijs en expertise. Verder regelt Hopmanhuis alle officiële zaken voor je. We stemmen de bouwplannen af met Welstand en maken een definitieve bouwbegroting. Aan het einde van Fase 1 ontvang je de bouwbegroting en alle technische documenten zodat de aannemer aan de slag kan.

Fase 1

Fase 2: Uitvoering

Het is tijd om te gaan bouwen! Voor de uitvoer van de bouw sluit je rechtstreeks met de aannemer een bouwcontract af. Omdat we bij meerdere partijen hebben aanbesteed, weet je zeker dat je de beste bouwprijs hebt. Daarnaast is het voor de bouwgaranties ook heel prettig dat je weet bij welke partij je kunt aankloppen.
In Fase 2 verzorgen wij de Omgevingsvergunning en kunnen we je begeleiden tijdens de bouw. Bijvoorbeeld bij het overleggen met de aannemer, het controleren van tekeningen en bij de uiteindelijke oplevering.
Je kunt  zelf bepalen voor welke taken je Hopmanhuis wilt inschakelen. Een en ander leggen we vast in een uitvoeringsovereenkomst.

Fase 2